به گزارش مشرق، سرتیپ «بوزید بوفریوه» فرمانده سابق ارتش الجزائر با اشاره به اینکه فرانسه مابین سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۳ فوریه ۱۹۶۰ در صحرای الجزائر ۱۷ انفجار اتمی انجام داده است، از پاریس خواست به مسئولیت خود برای پاکسازی آثار تشعشات اتمی از منطقه عمل کند.
بیشتر بخوانید:
جنایتکارانی که به جای عذرخواهی مدعی حقوق بشر هستند
سرتیپ بوفریوه که ریاست بخش مهندسی جنگ در فرماندهی نیروهای زمینی ارتش الجزائر را بر عهده داشت، گفت که فرانسه در سالهای یاد شده ۱۷ انفجار اعم از چهار انفجار سطحی در منطقه رقان و ۱۳ انفجار عمیق در منطقه عین ایکر انجام داده است.
وی تصریح کرد که فرانسه همه این انفجارها را به بهانه تحقیقات علمی و آزمایشات تکمیلی دیگر انجام داده و این آزمایشات در منطقه رقان باعث آلودگی بخشهای زیادی از جنوب الجزائر شده و حتی آلودگی به دیگر کشورهای آفریقایی نیز سرایت کرده است.
این مقام نظامی سابق الجزائر افزود که اجرای آزمایشات عمیق در عین ایکر نیز باعث آلودگی مناطق وسیعی شده است.
وی همچنین گفت که انبوهی از زبالههای بر جای مانده از این آزمایشات که دارای عمر طولانی در تشعشات اتمی هستند، همچنان در زیرزمین و بخشی نیز در العراء دفن شده است و تشعشعات حاصل از آن باعث قربانی شدن بسیاری از ساکنان محلی و وارد آمدن خسارتهای زیست محیطی شده است.
طبق گزارش وبگاه «العربی الجدید»، در سال گذشته انجمن «۱۳ فوریه ۱۹۶۰» که به امور قربانیان انفجارهای اتمی در الجزائر رسیدگی میکند، در گزارشی از وجود بیش از ۴۲ هزار قربانی این انفجارها که نقص الخلقه به دنیا آمده یا دارای اختلالات ذهنی، جسمی، بیماریهای چشمی و بیماران مبتلا به سرطان هستند، خبر داد.
در این گزارش اشاره شده که سالانه ۱۱۰۰ مورد ابتلا به سرطان ثبت میشود.
در همین رابطه پروفسور «عبدالکاظم العبودی» در سال ۲۰۰۰ در کتاب خود «جنایتهای اتمی فرانسه در صحرای الجزائر» از این جنایت به عنوان «هولوکاست اتمی فرانسه» و جنایت استعماری یاد میکند.
پرونده انفجارهای اتمی از مهمترین پروندههای لاینحل بین الجزائر و فرانسه است که مذاکرات درباره آن به بنبست رسیده و در هر مناسبتی مقامات الجزائر از پاریس میخواهند که مسئولیت خود در این پرونده حساس را بپذیرد.